VILKA VI ÄR

VI BÖRJADE MED VÅR DRÖM OCH FORTSÄTTER GÄRNA MED DIN

SKAPA Kök & Rum startades 2015 till följd av en gemensam dröm som länge grott inom oss. Som två likasinnade inredningssjälar älskar vi allt med att skapa, inreda och renovera. Det vi gör är så mycket mer än bara ett jobb; det är en ren passion som vi givits möjlighet att förmedla genom vårt yrke och vi känner oss privilegierade att få arbeta med det vi brinner för. Med våra olika styrkor och yrkesbakgrunder kompletterar vi varandra på ett gynnsamt sätt som gör det möjligt att förverkliga våra kunders drömmar rörande deras fasta interiör.

Ewa

Både siffror och skapande är något som ligger mig varmt om hjärtat. Som utbildad marknadsekonom har jag under tolv års tid arbetat på diverse marknadsavdelning, men drömmen om en mer kreativ karriär har alltid funnits där. 2004 påbörjade jag resan med att rita och designa kök och sedan dess har jag mer eller mindre varit uppslukad av kök och inredning.

Även om jag valt att lämna livet som marknadsekonom bakom mig är erfarenheterna jag tagit med mig från mitt tidigare yrke en stor tillgång i mitt nuvarande arbete. Både när det gäller att driva eget och hantera ekonomisk avvägning, för egen del såväl som för kundens.

Eftersom jag lever med ett så stort intresse för kök och inredning kan gränsen mellan jobb och fritid många gånger bli flytande. När jag inte arbetar spenderar jag så mycket tid som möjligt med min familj, gärna på vår båt eller i fritidshuset vid havet utanför Helsingborg. Jag älskar att resa, upptäcka nya platser och utövar yoga regelbundet för att det ger mig inspiration och tillför balans i tillvaron, både privat och i mitt arbete.

Johanna

Intresset för färg och form är något som jag burit med mig sen barnsben. Redan som sexåring, i barndomens Norrland, ritade jag hus och gestaltade inredning på pappas millimeterpapper för att sedan färglägga och skapa harmoni i de verk jag konstruerat. Idag är min vision bredare med större fokus på nytta och funktion. Jag fullkomligt älskar att optimera en förvaring eller maximera användningen av ett utrymme. Vi är alla olika och jag finner utmaningen i att ta fram lösning som matchar var och ens behov otroligt inspirerande.

Under nästan 10 år ägnade jag all min energi åt min alldeles egna inredningsbutik. Därefter gick jag vidare till att arbeta som inredningsarkitekt och drev tillsammans med ett härligt gäng underbara människor en nyöppnad butik i Göteborg. Det var där jag träffade Ewa och vi upptäckte ganska snart våra gemensamma intressen, vår vilja att skapa och hur vi båda tänker långsiktigt.

När jag inte ägnar mig åt att renovera, skissa interiörer eller bygger om åt andra gör jag det mer än gärna för egen vinning. All tid som sedan blir över lägger jag på min stora, härliga familj och på ytterligare en passion; yoga.